Två bröd
Dag 1: Blanda följande ingredienser och låt stå i rumstemperatur över natten eller minst 5-6 tim.
400 g vatten
50 g rågsurdeg
175 g krossad råg
60 g grovt rågmjöl
125 g solroskärnor
75 g linfrön
20 g havssalt
Dag 2:
Blanda degen från dag 1 med följande ingredienser;
200 g vatten,
25 g jäst,
300 g vetemjöl,
250 g fint rågmjöl,
150 g mörk sirap
Arbeta degen i maskin minst 10 min.
Låt vila i bunken 30 min.
Arbeta ytterligare 1 min och låt sen vila 30min igen.
Dela degen i två delar och lägg i smorda brödformar och låt jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur eller kylen över natten.
Ställ ugnen på 250 grader. Ställ in brödet och kasta in lite vatten i botten av ugnen. Sänk värmen till 175 grader och grädda ca 1 tim tills innertemperaturen är 98 grader.
Låt svalna på galler och plasta in och låt vila ett dygn för bästa resultat.
Recept från @brunkebergsbageri