Parmesankex

Ingredienser:
100 g färskriven parmesan
120 g vetemjöl
100 g rumstempererat smör
Några riv muskotnöt
1 nypa cayennepeppar
10 g havssalt
Torkade örter till garnering

Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser i en bunke och arbeta ihop för hand eller i maskin till en jämn deg som håller ihop. Om den verkar torr och smulig, tillsätt en msk vatten.

Ta upp degen på bakbordet och forma till två rullar, ca 3cm i diameter. Rulla dem i torkade örter och plasta sen in och lägg i kylen minst 30min.

Sätt ugnen på 180 grader.
Skär rullarna i tunna skivor med en vass kniv. Lägg skivorna på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda ca 10min eller tills de fått fin färg.

Det går utmärkt att spara en rulle i frysen och ta fram 30min innan du skär upp den och gräddar som ovan!
Recept från @brunkebergsbageri

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *