Kalljästa frukostfrallor med knaprig utsida och mjuk, fluffig insida 😍
Ingredienser:
250 g aktiv rågsurdeg
450 g vatten
430 g rågsikt
300 g vetemjöl
Blanda till en kladdig deg med händerna. Var beredd på att det blir kletigt! Låt vila i bunken i ca 30 minuter.
Addera 15 g salt med blöta händer. Blanda ordentligt. Väldigt kletigt igen!
Låt vila 15 minuter.
Stretch & fold var 30:e minut i två timmar.
Sätt ett lock över bunken och ställ in i kylen över natten.
På morgonen efter;
Sätt ugnen på 230 grader varmluft. Ta ut degen på mjölat bakbord och dela den i 12 delar utan att knåda den. Forma lätt till frallor och lägg på bakplåtspappers klädd plåt och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Grädda i 20 minuter tills de fått fin färg.