Raketfrallor

Jag kallar dem ”Raketfrallor” – herregud vilken jäskraft det är i surdeg!

Poolish – fördeg:
100 g Fullkornsvetemjöl
100 g vatten
100 g aktiv rågsurdeg

Blanda alla ingredienser till fördegen och låt stå i en bunke med lock över natten eller minst 6 timmar.

Resterande ingredienser:
400 g vatten
200 g rågsikt
200 g fullkornsvetemjöl
100 g dinkelmjöl
100 g vetemjöl special
En nypa brödkryddor
Lite flytande honung
13 g salt

Blanda alla ingredienser med fördegen ordentligt antingen för hand eller i maskin.
Stretch & fold var 30:e minut i upp till 3 timmar. Mellan varje gång jäste degen ordentligt!

Låt sen degen stå i kylen i en bunke med lock i ett par timmar eller över natten. Efter tre timmar hade min deg nästan brutit sig ur bunken! Då var det dags att grädda!

Dela upp degen i ca 16 frallor i valfri form. Låt vila på plåten under en handduk medan ugnen värma upp till 230 grader.
Grädda ca 20 minuter till de fått fin färg.
Låt svalna minst 45 minuter innan du delar dem.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *