Fredagsfrallor

Detta recept på kalljästa frallor kan varieras oändligt! Byt ut mjölsorterna till det du har hemma. Majoriteten av mjölet bör vara vetemjöl men annars är det fritt fram att experimentera! Lycka till!

Ingredienser:
150 g surdeg
500 g vatten
16 g havssalt
50 g grahamsmjöl
75 g vitaliserad havrekross
625 g vetemjöl special

Blanda alla ingredienser till en kladdig deg och låt vila i bunken i en timma.
Gör sen en serie stretch & fold 4 ggr var 30:e minut.
Låt stå framme på köksbänken i två timmar i en bunke med lock.
Ställ sen in i kylen över natten.

Ta ut degen på mjölat bakbord och dela upp i ca 12-16 frallor utan att knåda degen. Låt vila på plåten medan ugnen blir ordentligt varm (230 grader).
Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna på galler innan du hugger in!

Vitaliserad havrekross kan vara svårt att hitta i butikerna. Jag köpte min påse på @jarnabageri
Använd annars vanlig havrekross som du blötlägger ett par timmar innan bakning.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *