Kola med saffran och havssalt

Ok – kan inte med ord beskriva hur goda dessa är!
Ni måste helt enkelt testa! Enkla att göra och underbara att mumsa på!

Recept från @arla med en liten justering – dubbel mängd saffran!

Ingredienser till ca 60 små kolor:
100 g smör
2 dl vispgrädde
255 g strösocker
140 g ljus sirap
1 g saffran

Lägg ett smörpapper i botten på en form, ca 15×20 cm.

Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädde, socker, sirap och saffran. Rör om och koka upp.
Sjud till ca 124–126° eller tills smeten klarar kulprovet. Rör om då och då i botten.

Häll kolan i formen, strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur ett par timmar eller över natten.
Skär kolan i bitar med en vass kniv och vira in i individuella papper.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *