Amaretti – magiskt goda mandelkakor

Ett superenkelt recept som alla som älskar mandelsmaken borde testa. Små, spröda och försvinnande goda! Med enbart 5 ingredienser är detta något som går snabbt att svänga ihop!

Ingredienser till ca 25 små kakor
125 g mandelmassa
60 g strösocker
Finrivet skal av en halv citron
1 äggvita
ca 50-100 g florsocker

Gör så här:
Riv mandelmassan grovt och vispa ihop med socker och citronskal. Tillsätt sen äggvitan och vispa till en klumpfri smet.
Spritsa ut små kakor på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna sväller inte så mycket vid gräddning så de kan spritsas ganska tätt.
Sikta ordentligt med florsocker över kakorna och och låt stå utan bakduk i rumstemperatur ca 6-12 timmar, eller tills ytan på kakorna har torkat.
Sätt ugnen på 230 grader varmluft. Grädda ca 4-6 minuter. Kakorna ska inte bli genomgräddade utan vara mjuka och saftiga inuti.
Låt svalna och förvara sedan i burk med lock. Kakorna kan vara svåra att lossa från bakplåtspappret. Ta hjälp av en kniv eller palett i så fall.

Recept av Johan Sörberg från boken Bröd, bullar & kakor.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *