Äppelrutor med mandelmassa bakade i en mindre långpanna. Receptet ger ca 20 bitar.
Perfekt att dela upp och frysa in… bara att ta fram om man får oväntat besök!
Ingredienser:
4 ägg
3,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 äpplen
200 g mandelmassa
100 g kallt smör
Vispa ägg och socker fluffigt och riv sen ner hälften av mandelmassan.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd sen ner i äggsmeten.
Klä en långpanna (ca 20×25 cm) med bakplåtspapper och häll ner smeten i pannan.
Skala och skiva alla äpplen tunt och fördela dem fint i kakan. Hyvla över smöret och riv resten av mandelmassan över kakan. Dekorera med pärlsocker.
Grädda på 175 grader varmluft i ca 45 minuter. Passa på slutet av tiden så inte ytan blir för mörk. Lägg i så fall en bit folie över kakan på slutet.
Låt svalna i pannan och dela sen upp i lagom stora bitar.
Recept från Alltommat