Rabarber och jordgubbar – den perfekta kombon i en smulpaj!
Ett bra tips är att använda hälften av smulet som botten. Det gör att bitarna håller ihop bra när du skär upp pajen ✨
Ingredienser:
130 g smält smör
1 dl strösocker
2 dl mjöl
1 dl havregryn
1/2 dl riven kokos
2 tsk bakpulver
ca 3 normalstora rabarberstjälkar
ca 1/2 liter jordgubbar
Smält smöret och blanda med alla ingredienser (förutom rabarber och jordgubbar).
Tryck ut hälften av degen i botten av en springform.
Dela rabarber och jordgubbar i mindre bitar och blanda med 1 msk potatismjöl, 2 msk muskavadosocker och lite riven kokos. Blanda runt och häll i pajformen.
Smula resten av degen på toppen och grädda på 175 grader ca 35 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Njut med glass eller vaniljsås!