Rabarber- och jordgubbspaj

Rabarber och jordgubbar – den perfekta kombon i en smulpaj!

Ett bra tips är att använda hälften av smulet som botten. Det gör att bitarna håller ihop bra när du skär upp pajen ✨

Ingredienser:
130 g smält smör
1 dl strösocker
2 dl mjöl
1 dl havregryn
1/2 dl riven kokos
2 tsk bakpulver
ca 3 normalstora rabarberstjälkar
ca 1/2 liter jordgubbar

Smält smöret och blanda med alla ingredienser (förutom rabarber och jordgubbar).
Tryck ut hälften av degen i botten av en springform.

Dela rabarber och jordgubbar i mindre bitar och blanda med 1 msk potatismjöl, 2 msk muskavadosocker och lite riven kokos. Blanda runt och häll i pajformen.
Smula resten av degen på toppen och grädda på 175 grader ca 35 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Njut med glass eller vaniljsås!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *