En riktig klassiker från 80-talet som jag återkommer till! En chokladmousse utan socker som är så fantastisk god. Små bitar av choklad i moussen ger den en extra dimension tycker jag!
Ingredienser till ca 6 portioner:
2 ägg
2 dl grädde
100 g mörk choklad
Smält chokladen i ett vattenbad.
Separera äggen i vitor och gulor.
Vispa grädden och vispa sen äggvitorna till ett fluffigt skum.
Rör ner äggulorna i den smälta chokladen. Det gör att chokladen blir trög att röra men fortsätt med lite kraft!
Ta sen lite av den vispade grädden och rör ner i chokladen så den blir mer rinnande igen. Blanda därefter ihop all choklad och grädde. Vänd sist ner äggvitan försiktigt med en spatel. Detta tillagningssätt ger små bitar av choklad i moussen. De bildas när ingredienserna kombineras.
Klicka eller spritsa moussen i portionsformar och ställ kallt till servering.
Garnera med syrliga bär och enventuellt kanderade nötter på toppen innan servering.