Saffransbiscotti

Med lite mer än en vecka kvar till första advent kunde jag inte hålla mig längre! Nu var det dags för årets första julbak!

Saffransbiscotti var det självklara valet! Ett recept jag återkommer till år efter år! Skapat av Leila Lindholm.
Snabbt och enkelt är det också – vilket inte är en dum grej!

Ingredienser till ca 35 skorpor:
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Här gör det inget om smöret hinner svalna lite…
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Knåda snabbt ihop till en deg (överarbeta inte) och forma sen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Ta sen ut plåten och sänk ugnsvärmen till 125 grader.
Skär längderna i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
Torka skorporna i ugnen på den lägre värmen i ca 15 minuter.

Utmaningen blir att ha några biscotti kvar till advent!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *