Dadelbollar

För ett tag sedan var det chokladbollens dag! Men i ärlighetens namn behövs väl ingen speciell dag för att äta chokladbollar på?! Det går ju lika bra precis vilken dag som helst! Jag har sakta men säkert gått över från de traditionella recepten med smör och socker till det här receptet med dadlar, nötter och andra godsaker. Tycker att det är godare helt enkelt!

Bjuder här på ett recept på choklad/dadelbollar! Försvinnande goda!

Byt ut ingredienserna om du inte har nåt hemma eller kanske inte gillar t ex tranbär! Inte så noga – mixa i det du gillar mest!

Ingredienser till ca 30 bollar:
15 urkärnade dadlar
50 g cashewnötter
50 g havregryn
Lite kakaopulver för smak och färg (ca 3 msk)
25 g solrosfrön
25 g mandlar
15 g kakaonibs
20 g torkade tranbär
30 g kokosolja
50 g jordnötssmör
1 shot espresso
+ ytterligare 50 g havregryn som inte mixas

Häll alla ingredienser utom 50 g havregryn i en mixer och mixa till en hyfsat jämn smet.
Addera 50 g havregryn och blanda runt med en slev eller för hand.
Blöt händerna och rulla lagom stora bollar av smeten. Ställ i kylen en timme.
Förvara kallt och är upp inom ett par veckor!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *