Saffranskaka med mandelmassa

En saffranskaka med mandelmassa kanske kan vara precis vad du behöver idag?!

Ingredienser till en kaka:
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
1 påse saffran (0,5g)
1 msk rom
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mandelmassa

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smöra och bröa en sockekaksform med antingen ströbröd eller kokosflingor.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och luftigt.

Smält smöret, häll i saffran, rom och mjölk och blanda sen med äggsmeten.
Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och blanda i smeten.

Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten.

Häll smeten i formen och grädda ca 25 minuter. Prova med en sticka – den ska inte vara kladdig.

Låt kakan svalna och själp sen upp och pudra över med florsocker.
Njut med vispad grädde till!

You may also like

2 kommentarer

  1. Ser jättegod ut, vet du vilken storlek det är på formen du använder? Är det 2 liter?
    Och tack för alla fantastiska recept!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *