En saffranskaka med mandelmassa kanske kan vara precis vad du behöver idag?!
Ingredienser till en kaka:
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
1 påse saffran (0,5g)
1 msk rom
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mandelmassa
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smöra och bröa en sockekaksform med antingen ströbröd eller kokosflingor.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och luftigt.
Smält smöret, häll i saffran, rom och mjölk och blanda sen med äggsmeten.
Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och blanda i smeten.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten.
Häll smeten i formen och grädda ca 25 minuter. Prova med en sticka – den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna och själp sen upp och pudra över med florsocker.
Njut med vispad grädde till!
2 kommentarer
Ser jättegod ut, vet du vilken storlek det är på formen du använder? Är det 2 liter?
Och tack för alla fantastiska recept!!!
Formen rymmer 2 liter och är nog något större än standard. Tack för fin kommentar!