Mjuk pepparkaka med lingon

Fluffig och saftig mjuk pepparkaka med syrliga lingon – en klassiker till jul!

Ingredienser till en stor kaka:
5 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 nypa vaniljpulver
75 g smör
2 msk kryddor (lika delar kanel, ingefära och nejlikor)
1 1/2 dl naturell yoghurt
5 1/4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl frysta lingon

Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröa en stor sockerkaksform.

Smält smöret tillsammans med kryddorna och låt svalna lite.
Vispa ägg, socker och vaniljpulver riktigt fluffigt.
Blanda yoghurt med smör och vänd ner i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Sikta ner i äggsmeten och vänd försiktigt ihop alla ingredienser. Vispa inte!
Vänd ner lingonen.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 35-40 minuter. Prova med sticka på slutet – den ska inte vara kladdig i mitten.
Låt svalna innan du försiktigt lossar kakan i kanterna och sedan vänder upp på ett fat.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *