Ta lite av vad du har i skåp och lådor hemma – kör i mixern – platta ut – ställ i kylen – skär upp! Svårare än så är det inte att göra egna energibars med bara bra innehåll. Inga konserveringsmedel och smakförstärkare så långt ögat når!
Ingredienser till ca 20 bars:
8 dadlar
1 dl torkade tranbär
7 torkade aprikoser
1 shot espresso
1 msk jordnötssmör
2 msk kokosolja
2 msk kakaopulver
1 msk kakaonibs
2-3 dl havregryn
2-3 dl blandade nötter
Mixa allt utom havregryn till en finfördelad massa. Addera havregryn och mixa bara så mycket att de blandas i massan.
Tryck ut i en liten form (ca 15×20 cm) klädd med bakplåtspapper.
Tips! Lägg en bit bakplåtspapper ovanpå massan och tryck till ordentligt. Pappret kan ligga kvar medan formen står i kylen.
En timme senare kan lagom stora bitar skäras upp!
Dekorera med smält choklad för extra lyxiga bars!
Förvara i kylen och ät inte alla på en gång!
