Får man fresta med en citronkladdkaka?
Väldigt enkel att röra ihop och gräddas på en kvart!
Ingredienser till ca 8 små portionsbitar:
120 g smör
3/4 dl lemoncurd
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smält smöret och dra kastrullen från plattan. Blanda i lemoncurd och rör runt.
Rör ihop ägg och strösocker. Häll i smör- och citronblandningen och rör runt.
Sikta i mjöl, vaniljsocker och salt och blanda till en slät smet.
Grädda i en avlång silikonform (1,5 liter) eller en mindre springform (max 20 cm i diameter – gärna mindre). Smöra och bröa formen först om den inte är i silikon.
Grädda ca 15 minuter – kakan ska vara lite kladdig.
Låt svalna och servera sen men en klick vaniljglass!
