Har du två prickiga bananer över och är sugen på nåt gott? Bra – då är det bara att svänga ihop den här godingen!
Banan och choklad i en maffig kombination! Saftig kaka med djup chokladsmak!
Ingredienser;
160 g vetemjöl
25 g kakao
En nypa salt
1 tsk pulverkaffe
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kanel
En nypa vaniljpulver
1 dl creme fraiche eller grekisk yoghurt
120 g rumstempererat smör
200 g socker
2 rumstempererade ägg
2 mosade mogna bananer
1 dl mörka chokladknappar
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
Blanda ihop mjöl, kakao, salt, vaniljpulver, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
Vispa rumstempererat smör och strösocker krämigt. Fortsätt vispa försiktigt och tillsätt ett ägg i taget och sedan creme fraiche eller yoghurt och mosade bananer.
Vänd ner de torra ingredienserna och blanda försiktigt. Avsluta med chokladknapparna.
Häll smeten i formen och grädda i ca 55 minuter.
Låt svalna minst en timme i formen. Njut med en klick glass eller vispad grädde!