Fikon- och fröfrallor

Frukt och nötter i bröd – antingen en klar favorit eller nåt man skyr som pesten! Jag personligen älskar frukt och nötter i bröd! Det ger en annan textur, mer smak och härlig sötma.

Ingredienser till ca 12 frallor;
250 g vetemjöl special
250 g rågsikt
100 g grahamsmjöl
450 g vatten
140 g surdeg
100 g torkade fikon – blötlagda i mindre bitar
17 g salt
En klick honung
50 g blandade pumpakärnor, solrosfrön, linfrön och sesamfrön

Blanda allt mjöl med vattnet och låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Tillsätt sen surdeg och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 30 minuter.
Tillsätt salt, frön, fikon och en klick honung och blanda ca 5-10 minuter i maskin.
Låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold ett par ggr under ca 4-5 timmar.
Täck sedan bunken med lock eller plastfolie och låt stå framme i rumstemperatur ytterligare 1-2 timmar. Ställ sen i kylen över natten.

Nästa morgon:
Sätt igång ugnen på 230 grader varmluft.
Ta fram degen och stjälp upp den på lätt mjölat bakbord och dra försiktigt ut den till en rektangel.
Placera bitarna på en plåt och täck med en ren kökshandduk medan ugnen blir ordentligt varm.
Grädda ca 20-25 minuter och låt sedan svalna på galler.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *