Helgfrukost med frallor bakade på råg och Ölandsvete!
Ingredienser till ca 12 frallor:
100 g rågsikt
60 g enkorn
100 g fint rågmjöl
240 g ölandsvetemjöl
75 g rågsurdeg
365-380 g vatten
10 g salt
Blanda mjöl och vatten och låt stå övertäckt i bunken i ca 60 minuter.
Addera sen surdegen och blanda väl. Låt stå ytterligare 20 minuter. Sist i är saltet. Blanda väl och låt stå övertäckt i rumstemperatur i 30 minuter.
Stretch & fold ca var 30:e minut ca 6-8 ggr.
Den här degen var ganska kladdig och bildade inte lika mycket gluten som jag är van vid. Det beror nog på den höga halten rågmjöl.
Ställ degen i bunken (täckt med lock eller plast) i kylen över natten.
Dagen efter:
Ta fram degen ur kylen och sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Dela försiktigt upp degen i ca 12 små frallor och lägg på plåt att vila medan ugnen blir ordentligt varm (ca 45 min).
Grädda ca 20 minuter, låt svalna på galler.