Frallor med råg och Ölandsvete

Helgfrukost med frallor bakade på råg och Ölandsvete!

Ingredienser till ca 12 frallor:
100 g rågsikt
60 g enkorn
100 g fint rågmjöl
240 g ölandsvetemjöl
75 g rågsurdeg
365-380 g vatten
10 g salt

Blanda mjöl och vatten och låt stå övertäckt i bunken i ca 60 minuter.
Addera sen surdegen och blanda väl. Låt stå ytterligare 20 minuter. Sist i är saltet. Blanda väl och låt stå övertäckt i rumstemperatur i 30 minuter.
Stretch & fold ca var 30:e minut ca 6-8 ggr.
Den här degen var ganska kladdig och bildade inte lika mycket gluten som jag är van vid. Det beror nog på den höga halten rågmjöl.

Ställ degen i bunken (täckt med lock eller plast) i kylen över natten.

Dagen efter:
Ta fram degen ur kylen och sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Dela försiktigt upp degen i ca 12 små frallor och lägg på plåt att vila medan ugnen blir ordentligt varm (ca 45 min).

Grädda ca 20 minuter, låt svalna på galler.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *