Aprikos- och hasselnötsbröd

Rustikt, smakrikt och saftigt bröd! Byt gärna ut till andra torkade frukter eller nötter för att variera resultat och smak!

Ingredienser:
365 g vatten
200 g dinkelsikt
100 g rågsikt
200 g vetemjöl Special eller Manitoba Cream
100 g surdeg
100 g torkade aprikoser i små bitar
50 g hackade hasselnötter
13 g salt
Lite brödkryddor och en klick honung

Blanda mjöl och vatten och låt stå 30-60 minuter. Addera resterande ingredienser. Knåda samman till en smidig, lite kladdig deg och låt sen vila i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold 6-8 gånger med 30 minuters mellanrum.
Sätt ett lock på bunken och låt vila i kylen till nästa dag.

Ta fram degen ur kylen och sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Dela försiktigt upp degen i ca 12 bitar.
Grädda ca 20 minuter.

Låt svalna på galler.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *