En helt magisk rabarberpaj med syrlighet från rabarber och sötma från kokos. Receptet fick jag av min morbrors fru för många härrans år sedan och har varit en återkommande klassiker varje rabarbersäsong sedan dess.
Ingredienser
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl kokosflingor
3 dl vetemjöl
150 g smält smör
1 1/2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
500 g rabarber
2 msk potatismjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Smält smöret och låt svalna en kort stund innan det blandas med äggsmeten.
Blanda mjöl, vaniljsocker, kokosflingor och bakpulver och blanda sen ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret.
Skala och skiva rabarber i centimeterstora bitar, blanda med ett par matskedar potatismjöl och vänd sen ner i smeten.
Smöra och bröa en springform (ca 30cm i diameter) och häll ner smeten.
Grädda på 175 grader ca 35-40 minuter. Prova med en sticka att kakan är klar och inte kladdig i mitten.
Servera med vaniljvisp eller en klick vaniljglass! Sommar på en tallrik!