Rabarber- och aprikossylt

En något oväntad kombination som visade sig vara väldigt lyckad!
Perfekt att toppa yoghurten med tillsamman med lite hemgjord granola!

Recept på granola finns på här.

Ingredienser till ca 3 små burkar:
230 g aprikoser (ca 6-7 st)
380 g rabarber (ca 5-6 små stjälkar)
300 g syltsocker
3 msk vatten
1 nypa vaniljpulver
Saften från en halv citron

Kärna ur aprikoserna och skala rabarbern. Dela i centimeter stora bitar och koka upp tillsammans med citronsaft, vatten och vaniljpulver. Låt koka ca 15 minuter på låg värme.

Tillsätt socker och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förvara i kylskåpet.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *