Ingredienser:
700 g frysta svarta vinbär
300 g frysta hallon
1/2 dl vatten
Saft och skal från 1 liten citron
1 nypa vaniljpulver
500 g syltsocker med pektin
200 g strösocker
Lägg de frysta bären i en kastrull på medelvärme. Addera vatten och låt tina under omrörning. Tillsätt citron zest, saft och vaniljpulver och låt koka ihop ca 15 minuter.
Under tiden fyller du glasburkarna med kokhett vatten alt kör dem på ett kortprogram i diskmaskin så de blir varma.
Skumma av sylten om det är mycket skum på toppen. Tillsätt sen sockret och låt koka ihop ett par minuter till allt socker har smält.
Låt svalna några minuter innan du fyller upp i varma burkar. Sätt på locket och låt stå utomhus och svalna innan de åker in i kylen för förvaring.

Receptet går naturligtvis att göra med färska bär också. Tillsätt större andel socker med pektin om du vill ha en fastare konsistens än sylt.
Hållbarhet ca 1 år i kylen oöppnade.