3 dl havregryn
2 dl rågflingor
2 dl dinkelflingor
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 dl riven kokos
1 dl hackade hasselnötter
1 dl hackade mandlar
1 tsk mald eller stött kardemumma
1 tsk mald ceylon kanel
3 msk honung
1 1/2 dl varmt vatten
3 msk matolja
Blandad torkad frukt och hyvlad, rostad kokos
Sätt ugnen på 140 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda vatten, olja och honung och slå över de torra ingredienserna och blanda runt och sprid sen ut på en bakplåtsklädd plåt.
Rosta i ugnen ca 1 1/2 tim. Rör runt då och då för jämt gräddad müsli.
Låt svalna och tillsätt sen den torkade frukten och kokos.
Förvara i en burk med lock.
1 kommentar
Ett måste på frukostbordet, så god. När du testat denna vill du inte längre köpa färdig müsli.