Scones bakade med surdeg! Frasiga och goda! Servera ljumna till frukost eller mellis.
Ingredienser till ca 10 små scones:
250 g vetemjöl
25 g socker
1 tsk bakpulver
50 g smör
100 g surdeg (behöver inte vara matad – använd med fördel avhäll)
2 dl mandelmjölk
En nypa salt
Lite rivet pomeransskal eller mortlad kardemumma som smaksättare.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, smaksättning och salt. Tärna kylskåpskallt smör och nyp ihop med de torra ingredienserna.
Tillsätt surdeg och mandelmjölk och blanda snabbt ihop till en kladdig smet.


Klicka ut på plåt med hjälp av blöta händer och en blöt matsked.
Grädda ca 20 minuter tills de fått lite färg.
Låt svalna en liten stund och njut sen ljumna till fika eller frukost.


