Frallor! Tänk att så få ingredienser som mjöl / vatten / surdeg / salt kan ge något så gott som dessa frallor!
Lite kärlek och tid – det är allt som behövs!
Ingredienser till ca 12-16 frallor:
350 g Ölandsvetemjöl
150 g Manitoba Cream
100 g Emmer
450 g vatten
120 g surdeg
18 g salt
Blanda allt mjöl med vattnet och låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Tillsätt sen surdeg och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 30 minuter.
Tillsätt salt och blanda ca 5-10 minuter.
Låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold ett par ggr under ca 4-5 timmar.
Täck sedan bunken med lock eller plastfolie och låt stå framme i rumstemperatur ytterligare 1-2 timmar. Ställ sen i kylen över natten.
Nästa morgon:
Sätt igång ugnen på 230 grader varmluft.
Ta fram degen och dela upp i lagom stora bitar utan att knåda degen. Placera på en plåt och täck med en ren kökshandduk medan ugnen blir ordentligt varm.
Grädda ca 20-25 minuter och låt sedan svalna på galler.