Äppelfrallor toppade med solros- och pumpakärnor

Låt nybakade äppelfrallor toppade med solros- och pumpakärnor förgylla din frukost.
Mata surdegen med bra mjöl och vatten så den kommer igång ordentligt innan du börjar baka.

Ingredienser till ca 20 frallor:
800 g mjöl (här en blandning av 500 g Ramlösa Rustique, 200 g halländskt lantvete och 100 g fint rågmjöl)
600 g vatten
150 g surdeg (pigg och bubblande)
19 g salt
En klick honung
100 g rivet äpple (ca 1 stort äpple)

Blanda vatten, surdeg och mjöl tills det gått ihop ordentligt. Låt vila i bunken ca 30 minuter.
Tillsätt salt, honung och rivet äpple och blanda ca 10 minuter i maskin eller lite längre för hand.
Låt sen degen jäsa i rumstemperatur ca 4 timmar. Varje timme tittar du till degen och viker den lätt över sig själv ett par gånger.
Efter 4 timmar ska degen ha ökat i volym och kännas luftig och lätt. Är det lite kallare i köket kan degen behöva en timme till på köksbänken innan den ställs in i kylen över natten i en bunke med lock.
Nästa morgon: sätt ugnen på 230 grader varmluft. Ta ur degen på lätt mjölat bakbord och drag försiktigt ut den till en rektangel. Strö över frön och dela sen upp i lagom stora bitar.
Grädda ca 20 minuter (med ånga i början) tills de fått fin färg och knaprig skorpa.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *