Brytbröd

Bröden trängs på plåten och växer ihop till ett slags brytbröd. Toppa med frön och se vilken topping som blir favoriten!

Receptet ger 12 frallor.

Fördeg:
25 g frisk och bubblande surdeg
110 g vatten
100 g rågsikt

Blanda fördegen på kvällen i en burk med lock och låt stå i rumstemperatur över natten.

Resterande ingredienser:
150 g Manitoba Cream
150 g fint rågmjöl
150 g rågsikt
50 g grahamsmjöl
365 g vatten
16 g salt

Blanda allt mjöl med vattnet och låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Tillsätt sen fördegen och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 30 minuter.
Tillsätt salt och blanda igen.
Låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold ca var 30:e minut 3-4 ggr. Fördegen gör att det är rätt bra fart i degen så synliga luftbubblor kommer till ytan mellan varje strech & fold.
Ta sedan ut degen på lätt mjölat bakbord och dela upp i 12 delar. Rulla till runda bröd och placera på en plåt med lite mellanrum.

Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur ca 1-2 timmar och ställ sen plåten övertäckt med platsfolie och en kökshandduk i kylen över natten.



Medan ugnen blir ordentligt varm (230 grader) ska toppingen på. Pensla bröden med mjölk eller vatten och strö på topping.
Grädda ca 35-45 minuter tills bröden fått fin färg.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *