Jag älskar frukost! Tur att jag älskar att baka bröd också!
Att byta ut mjölsorterna i ett grundrecept är ett supertips! Skapa nya favoritblandningar och testa dig fram till din egen favorit!
I de flesta recept använder jag 500 g mjöl, 365 g vatten, ca 100 g surdeg och 15 g salt. Mixtra med mjölblandningen och testa dig fram till din favoritblandning. Leta efter nya mjölsorter i butikshyllan eller hos lokala bagerier som säljer mjöl.
Aprikos- och hasselnötsbröd, ingredienser till ca 12 frallor;
100 g Ölandsvetemjöl
100 g dinkel
100 g fint rågmjöl
100 g grahamsmjöl
100 g vetemjöl
365 g vatten
110 g surdeg
15 g salt
En nypa brödkryddor
120 g hackade, blötlagda aprikoser
60 g hackade hasselnötter
Blanda mjöl och vatten och låt stå 30-60 minuter. Addera resterande ingredienser. Knåda samman till en smidig, lite kladdig deg och låt sen vila i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold 5-6 gånger med 30 minuters mellanrum.
Sätt ett lock på bunken och låt vila i kylen till nästa dag.
Ta fram degen ur kylen och sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Dela försiktigt upp degen i ca 12 bitar.
Grädda ca 20 minuter.
Låt svalna på galler.