2 små baguetter och 8 frallor

2 små baguetter och 8 frallor – ett typiskt sätt att baka ut en deg om man inte kan bestämma sig.

Ingredienser:
600 g mjöl (här 200 g Öland, 100 g rågsikt, 100 g dinkel, 100 g vetemjöl och 50 g skrädmjöl)
450 g vatten
125 g surdeg
15-18 g salt

Metoden är som vanligt;
1. Mjöl och vatten blandas och får stå en timme (autolys).
2. Addera surdeg och bland väl. Låt stå 30 minuter.
3. Addera salt och blanda igen. Låt stå 1 timme.
4. Vik försiktigt degen över sig själv i bunken. Låt stå en timme till – upprepa 4 ggr.
Täck bunken med plast eller lock mellan vikningarna.
5. Ställ bunken i kylen över natten.
6. Ta fram degen ur kylen och forma de typer av bröd som du vill baka.

Frallor: forma och placera på plåt och täck med handduk. Låt jäsa medan ugnen blir ordentligt varm (230 grader).
Baguetter: forma och placera på baguetteplåt och låt jäsa i ca 1 timme.
Grädda ca 20-25 minuter tills de fått fin färg.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *