Parmesankex

Parmesankex till kvällens bubbel och ostbricka? Snabbt och enkelt fixat! Ingen jästid – bara mixa och låta kyla – sen grädda!

Ingredienser till ca 24 kex:
100 g färskriven parmesan
120 g vetemjöl
100 g rumstempererat smör
Några riv muskotnöt
1 nypa cayennepeppar
10 g havssalt
Torkade örter till garnering

Riv parmesan fint och blanda med övriga ingredienser i en bunke.
För att snabbt få smöret rumstempererat – hyvla det med osthyveln 💫
Forma degen till en rulle och strö örter på utsidan. Enklast är att strö ut örterna på bänkskivan och rulla rullen i örterna. Tryck till så de fastnar. Plasta in rullen och lägg i kylen ca 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 180 grader.
Skär i ca 5 mm tjocka skivor och sprid ut på bakplåtspappret.
Grädda ca 10-12 minuter tills de fått lite färg.

Recept från @brunkebergsbageri

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *