Salta parmesankex med lite sting från chili är perfekt till ett glas bubbel!
Perfekta att baka i förväg och ha i kylen och grädda innan gästerna kommer!
Ingredienser till ca 24 kex:
100 g färskriven parmesan
120 g vetemjöl
100 g rumstempererat smör
Några riv muskotnöt
1 nypa cayennepeppar eller chiliflakes
10 g havssalt
Torkade örter till garnering
Riv parmesan fint och blanda med övriga ingredienser i en bunke.
Tips! För att snabbt få smöret rumstempererat – hyvla det med osthyveln.
Forma degen till en rulle och strö örter på utsidan. Enklast är att strö ut örterna på bänkskivan och rulla rullen i örterna. Tryck till så de fastnar. Plasta in rullen och lägg i kylen ca 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 180 grader.
Skär i ca 5 mm tjocka skivor och sprid ut på bakplåtspappret.
Grädda ca 10-12 minuter tills de fått lite färg.
Recept från @brunkebergsbageri
1 kommentar
Absolut de godaste kex jag ätit. Åt så många att jag fortfarande har dåligt samvete. ❤️