Ett magiskt gott recept som jag fått av min morbrors fru för minst 20 år sen!
Den här pajen har varit en återkommande favorit sedan dess!
Ingredienser till en paj:
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl kokosflingor
3 dl vetemjöl
150 g smält smör
1 1/2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
En nypa salt
500 g rabarber
2 msk potatismjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Smält smöret och låt svalna en kort stund innan det blandas med äggsmeten.
Blanda mjöl, vaniljsocker, kokosflingor, salt och bakpulver och blanda sen ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret.
Skala och skiva rabarber i centimeterstora bitar, blanda med ett par matskedar potatismjöl och vänd sen ner i smeten.
Smöra och bröa en form och häll ner smeten.
Grädda på 175 grader ca 35-40 minuter. Prova med en sticka att kakan är klar och inte kladdig i mitten.