En kaffe och en dadelboll med smak av apelsinchoklad! Tänk Romerska bågar som dadelboll! Dessa små skönheter är så otroligt goda – testa redan idag!
Ingredienser till ca 16-20 st
70 g havregryn
1 msk kakaonibs
3 msk kakaopulver
1 nypa salt
En knivsudd vaniljpulver
Mixa de torra ingredienserna ovan till ett fint pulver i en mixer alt. med en mixerstav. Häll över i en bunke.
15 dadlar (ca 150 g)
Zest från en apelsin
3 msk pressad apelsin (saft fr ca en halv apelsin)
30 g kokosolja
Mixa de blöta ingredienserna slätt i en mixer eller med en mixerstav. Blanda sen ihop med de torra ingredienserna.
Tillsätt ytterligare 30 g havregryn (ska inte mixas) och blanda ihop allt.
Rulla till lagom stora bollar och rulla sen i kakaopulver.
Förvara i kylen och ät upp inom en vecka.