Kalljästa bröd

Poolish:
250 g vatten
250 g vetemjöl
60 g rågsurdeg
1 tsk honung

Blanda ihop och låt stå i rumstemperatur ca 2 timmar eller i kylen över natten.

Resterande ingredienser:
5 dl vatten
5 g jäst
2 tsk salt
600 g vetemjöl
150 g rågsikt

Blanda poolishen från tidigare med resterande ingredienser och bearbeta i maskin i ca 10 minuter.
Låt vila övertäckt i bunken ca 1 timma.
Stjälp upp degen på arbetsbänken och forma till frallor. Degen är väldigt lös men med mjöl på bakbordet fungerar det att forma små bröd.

Låt jäsa i ca 1 timme och grädda sen i en ordentligt varm ugn. 230 grader i 10 minuter och sen 200 grader i 10 minuter till. Allt som allt ca 20 minuter eller tills de har fått fin färg.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *