Solros- och pumpabröd

Dag 1:
250 gr vatten
300 gr solroskärnor
75 gr pumpakärnor
30 gr linfrö
30 gr rågkross
30 gr sesamfrö

Blanda alla ingredienser i en bunke och låt stå i rumstemperatur över natten.

Dag 2:
400 g vatten
25 g jäst
600 g vetemjöl
200 g fint rågmjöl
100 g rågsurdeg
100 g mörk sirap
20 g havssalt

Blanda alla ingredienser med de blötlagda kärnorna från dag 1.
Arbeta degen i ca 10 min i maskin. Degen är kladdig och behöver inte knådas utan endast röras kraftigt.

Låt degen vila i bunken ca 30 min.
Sleva upp degen i två brödformar. Antingen smorda eller med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 2 tim.
Grädda på 175 grader i ca 1 tim tills innertemperaturen är 98 grader.
Låt svalna på galler och plasta sen in och låt mogna en dag.

Recept från bästa @brunkebergsbageri med vissa justeringar

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *