Smakrika fröfrallor till frukost!
Ingredienser till ca 12 frallor:
500 g mjöl (här 100 g dinkel, 50 g rågmjöl, 150 g Ramlösa Rustique vetemjöl och 200 g vetemjöl special)
350 g vatten
80 g surdeg
10 g havssalt
Det finns ingen ”vetenskap” bakom mjölblandningen utan det var mer en fråga om ”man tager vad man haver…”
Blanda allt mjöl och vatten till en kladdig deg. Låt stå övertäckt i bunken i 30 minuter.
Tillsätt sen surdeg och salt och blanda väl. Låt stå ytterligare 30 minuter övertäckt.
Stretch & fold var 30:e minut i två timmar.
För varje omgång blir degen mer och mer stark och smidig och håller ihop väl.
Låt sen degen vila i en bunke med lock i kylen över natten.
Ta fram bunken ur kylen när du sätter igång ugnen på 230 grader.
Ta ut degen på lätt mjölat bakbord och dra ut degen till en rektangel utan att knåda den. Se till att inte få mjöl på ovansidan av degen så fastnar alla frön bättre.
Strö över pumpa- och solrosfrön innan du delar upp degen i mindre bitar.
Låt vila på plåten med bakplåtspapper medan ugnen blir ordentligt varm.
Grädda i ca 20 minuter tills bröden fått en fin färg och knaprig skorpa.
Låt svalna på galler.