Dadelbollar med choklad och kokos

Bjuder här på ett recept på choklad/dadelbollar med kokos! Försvinnande goda!

Ingredienser till ca 30 bollar:
15 urkärnade dadlar
50 g cashewnötter
50 g havregryn
30-50 g riven kokos beroende på hur mycket du älskar kokos!
Lite kakaopulver för smak och färg (ca 3 msk)
25 g solrosfrön
25 g mandlar
15 g kakaonibs
20 g torkade tranbär
30 g kokosolja
50 g jordnötssmör
1/2 shot espresso
+ ytterligare 50 g havregryn som inte mixas
Ca 100 g mörk choklad att rulla bollarna i.

Häll alla ingredienser utom 50 g havregryn i en mixer och mixa till en hyfsat jämn smet.
Addera 50 g havregryn och blanda runt med en slev eller för hand.
Blöt händerna och rulla lagom stora bollar av smeten. Ställ i kylen en timme.
Smält chokladen över ett vattenbad och rulla sedan bollarna i dem och ställ sen tillbaka i kylen. Lägg de chokladdoppade bollarna på ett bakplåtspapper så blir de enklare att lossa från underlaget när de stelnat i kylen ytterligare en timma.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *