En fika i regnet piggar upp! Bananmuffins med vit och mörk choklad är perfekt en dag som denna!
Ingredienser till 8 större eller 12 mindre muffins;
2 mogna bananer
100 g ljust muscovadosocker
100 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
110 g smält smör
2 ägg
130 g creme fraiche el. Turkisk yoghurt
180 g vetemjöl
50 g riven kokos
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Ca 100 g hackad mörk och vit choklad
Smält smöret och vispa krämigt med sockret.
Tillsätt mosade bananer, ägg och creme fraiche/yoghurt och blanda runt.
Blanda mjöl, bakpulver, kokos och salt i en separat bunke. Vänd ner mjölblandningen i smeten försiktigt med en slev eller slickepott. Tillsätt hackad choklad och bland försiktigt.
Fördela smeten i smorda muffinsformar och grädda ca 25 minuter.