Härligt smakrika och mustiga frallor!
Att rosta frön och gryn ger en fantastisk smak till bröden!
Börja med att rosta 100 g blandade frön och 50 g havregryn på 170 grader/grill i 10 minuter. Jag använde pumpakärnor, solroskärnor och linfrön.
Skålla dem sedan i en skål med 100 g kokande vatten och låt stå och svalna.
Rostade frön och gryn Häll kokande vatten över och låt stå tills de svalar
Resterande ingredienser:
150 g Halländskt lantvete
150 g dinkel
150 g Manitoba Cream
50 g rågmjöl
365 g vatten
110 g surdeg
13 g salt
Blanda allt mjöl med vattnet och låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Tillsätt sen surdegen och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 30 minuter.
Tillsätt salt och rostade, skållade frön och gryn och blanda försiktigt med handen.
Låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold ca var 30:e minut 3-4 ggr.
Täck sedan bunken med lock eller plastfolie och ställ i kylen över natten.
Nästa dag:
Ta fram degen på mjölat bakbord och drag ut till en rektangel. Strö blandade frön på toppen och dela upp i lagom stora bitar utan att knåda degen. Det är en rätt kladdig deg så en spatel och lite extra mjöl kan vara bra att ha när man ska få frallorna upp på plåten. Täck med en ren kökshandduk medan ugnen blir ordentligt varm (230 grader).
Grädda ca 20-25 minuter och låt sedan svalna på galler.
