Baguettefrallor – sötaste små bröden som blir superfrasiga med fluffigt inkråm.
Forma som små bröd om grädda på baguetteplåt för fin form och knaprig skorpa runtom. De små hålen i baguetteplåten ger en fin yta även undertill!
Fungerar naturligtvis lika bra att grädda på vanlig plåt också!
Recept till ca 9 små frallor och tre små vanliga baguetter:
630 g vatten
800 g mjöl (50% vetemjöl special, 30% Ramlösa Rustique och 20% rågsikt)
140 g surdeg
19 g salt
Gör så här:
Blanda vatten, surdeg och mjöl ordentligt och låt sen stå på köksbänken i ca 30 minuter.
Addera sen salt och blanda ordentligt – ca 10 minuter i maskin.
Låt sen degen stå i en bunke med lock (eller plastfilm) på köksbänken i ca 4 timmar. V
arje timme tittar du till degen och viker den lätt över sig själv ett par gånger.
Låt sen degen stå ytterligare en timme och ställ sen in bunken i kylen över natten.
Nästa dag:
Starta ugnen på 230 grader varmluft.
Ta ut degen ur bunken på mjölat bakbord och dela upp i två lika delar. Den en delen blir ca 9 små bröd och den andra delen blir 3 mindre baguetter.
Dra försiktigt ut den ena delen till en rektangel och dela upp i små bröd i valfri storlek och form.
Rör degen så lite som möjligt för att behålla degens fluffiga struktur. Placera på baguetteplåt och låt den vila ca 30 minuter medan ugnen blir ordentligt varm.
Grädda på 230 grader varmluft i ca 20 minuter med ånga i början.
Låt svalna ca 45 minuter innan du njuter av dina nybakade bröd!