Piffa till frallorna med frötopping! Ett enkelt sätt att variera sin bakning är att toppa frallorna med frön innan gräddningen. Fröna får en härlig rostad/nötig smak!
Ingredienser till ca 16 frallor:
600 g vatten
800 g mjöl (här en blandning av 400 g Ölandsvetemjöl, 400 g vetemjöl special)
140 g surdeg
19 g salt
En klick honung
Solros- och pumpakärnor till topping
Gör så här:
Blanda vatten, surdeg och mjöl ordentligt och låt sen stå på köksbänken i ca 30 minuter.
Addera sen honung och salt och blanda ordentligt – ca 10 minuter i maskin.
Låt sen degen stå i en bunke med lock (eller plastfilm) på köksbänken i ca 4 timmar. Varje timme tittar du till degen och viker den lätt över sig själv ett par gånger.
Låt sen degen stå ytterligare en timme och ställ sen in bunken i kylen över natten.
Nästa dag: Ta ut degen ur bunken på mjölat bakbord och dra försiktigt ut den till en rektangel. Se till att inte få något mjöl på ovansidan av degen så att solros- och pumpakärnorna fastnar ordentligt. Strö på rikligt med frön och klappa in dem i degen försiktigt så de fastnar på ytan och dela sen upp i små bröd i valfri storlek och form.
Grädda på 230 grader varmluft i ca 20 minuter med ånga i början.
Låt svalna ca 45 minuter innan du njuter av dina nybakade bröd!