Baguetter bakade med fördeg


Ett enkelt och effektivt sätt att baka smarriga baguetter är att använda sig av en fördeg!
Starta surdegen på eftermiddagen – sätt fördegen på kvällen och baka ut och grädda dagen efter!

Ingredienser till 3 baguetter:
250 g Manitoba Cream
250 g Ölandsvetemjöl
25 g surdeg
500 g vatten

Blanda ihop i en bunke med lock och låt stå i rumstemperatur över natten.

Resterande ingredienser:
300 g vetemjöl
25 g salt

Häll vetemjöl och salt på köksbänken och gör en urgröpning mitt i. Häll fördegen i mitten och börja sen blanda ihop. Ta hjälp av en degskrapa för att det blir lite kladdigt. När degen börjar gå ihop kan det vara bra att tvätta av degrester av händerna och sen fortsätta med lätt blöta händer. Då fastnar inte degen lika lätt på händerna.
Fortsätt att bearbeta degen tills den blir smidig och håller ihop bra.
Täck med handduk och låt vila ca 20 minuter.
Dela sen upp degen i tre delar och forma till runda bollar. Låt vila under bakduk i ca 10 minuter.
Forma sedan varje boll till en baguette och placera på baguetteplåt. Täck med handduk och låt jäsa i rumstemperatur 3-4 timmar.

Snitta baguetterna på längden och grädda på 220 grader ca 25 minuter.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *