Surdegsfrallor

Ingredienser:
5 dl vatten
5 g jäst
1 1/2 dl rågsurdeg
2 tsk salt
1 msk honung
1 msk olivolja
2 dl fint rågmjöl
1 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
Ca 5 dl vetemjöl

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en degblandare. Tillsätt inte allt vetemjöl på en gång utan se hur mycket som behövs.
Låt vila i bunken ca 1 timme.
️Forma till frallor och lägg på en plåt som du får in i kylen. Jag använde två mindre plåtar. Lägg en handduk över plåtarna och ställ i kylen över natten.

På morgonen tar du fram plåtarna samtidigt som du sätter på ugnen på 230 grader varmluft. Frallorna hinner då bli lite mer rumstempererade medan ugnen blir varm.

Ställ in plåtarna i ugnen och kasta en halv deciliter vatten på ugnsbotten.
Grädda sen på 200 grader i ca 20-25 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna en stund innan du hugger in!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *