En plåt lycka!

Frallor och baguette av samma deg bara för att omväxling förnöjer!

Ingredienser till 8 frallor och en baguette:
550 g Ölandsvetemjöl siktat
200 g Ölandsvetemjöl fullkorn
550 g vatten
220 g surdeg/fördeg
20 g salt

Fördeg:
100 g Ölandsvetemjöl
110 g vatten
20 g surdeg
Blanda ihop och låt stå i bunke med lock i rumstemperatur ca 5-6 timmar.

Blanda mjöl och vatten och låt stå ca 30 minuter. Täck bunken med lock eller plast.
Tillsätt sen surdegen/fördegen och blanda ordentligt. Täck igen och låt stå 30 minuter.
Tillsätt saltet och blanda ca 5 minuter i maskin eller dubbelt så länge för hand.
Täck bunken och låt stå i rumstemperatur i 4 timmar. Varje timme tittar du till degen och viker den försiktigt över sig själv ett par gånger.
Låt sen bunken stå ytterligare en timme på köksbänken och ställ sen in den i kylen över natten.

Nästa morgon:
Sätt ugnen på 230 grader.
Dela upp degen i de former du vill ha och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda ca 20 minuter tills bröden fått fin färg!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *