Havrefrallor

Detta recept på kalljästa frallor kan varieras oändligt! Byt ut mjölsorterna till det du har hemma. Majoriteten av mjölet bör vara vetemjöl men annars är det fritt fram att experimentera!

Ingredienser till ca 12 frallor:

50 g grahamsmjöl
75 g vitaliserad havrekross
325 g vetemjöl special
150 g Ramlösa Rustique vetemjöl
150 g dinkelmjöl
500 g vatten

Blanda mjöl och vatten till en kladdig deg och låt vila i bunken i en timma. Tillsätt surdegen och blanda ordentligt. Sist i är saltet. Blanda ordentligt en gång till och låt sen vila i 30 minuter.

150 g surdeg
16 g havssalt

Gör sen en serie stretch & fold 4 ggr var 30:e minut.
Låt stå framme på köksbänken i två timmar i en bunke med lock.
Ställ sen in i kylen över natten.

Ta ut degen på mjölat bakbord och dra ut degen till en rektangel utan att knåda degen. Strö över havregryn som topping och dela upp i ca 16 frallor
Låt vila på plåten medan ugnen blir ordentligt varm (230 grader).
Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna på galler innan du hugger in!

Vitaliserad havrekross kan vara svårt att hitta i butikerna. Jag köpte min påse på @jarnabageri
Använd annars vanlig havrekross som du blötlägger ett par timmar innan bakning.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *