Favoritfrukosten är serverad! Prep dagen innan ger en magisk start på nästa dag!
Formade bröden till avlånga frallor så att de passar ostskivorna perfekt!
Ingredienser till 16 frallor;
300 g Manitoba Cream
200 g rågsikt
100 g rågmjöl
450 g vatten
150 g surdeg
18 g salt
Lite brödkryddor och en skvätt rapsolja
Blanda mjöl och vatten och låt stå 30-60 minuter. Tillsätt sen surdeg och blanda väl. Låt stå ytterligare 30 minuter innan salt, brödkryddor och olja åker i.
Knåda samman till en smidig, lite kladdig deg och låt sen vila i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold 5-6 gånger med 30 minuters mellanrum.
Sätt ett lock på bunken och låt vila i kylen till nästa dag.
Ta fram degen ur kylen och sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Dela försiktigt upp degen i ca 16 bitar.
Grädda ca 20 minuter.
Låt svalna på galler.
2 kommentarer
Ingen jäst
Nej, ingen jäst behövs då bröden är bakade med surdeg.