Rågfrallor till frukost

Favoritfrukosten är serverad! Prep dagen innan ger en magisk start på nästa dag!
Formade bröden till avlånga frallor så att de passar ostskivorna perfekt!

Ingredienser till 16 frallor;
300 g Manitoba Cream
200 g rågsikt
100 g rågmjöl
450 g vatten
150 g surdeg
18 g salt
Lite brödkryddor och en skvätt rapsolja

Blanda mjöl och vatten och låt stå 30-60 minuter. Tillsätt sen surdeg och blanda väl. Låt stå ytterligare 30 minuter innan salt, brödkryddor och olja åker i.
Knåda samman till en smidig, lite kladdig deg och låt sen vila i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold 5-6 gånger med 30 minuters mellanrum.
Sätt ett lock på bunken och låt vila i kylen till nästa dag.

Ta fram degen ur kylen och sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Dela försiktigt upp degen i ca 16 bitar.
Grädda ca 20 minuter.

Låt svalna på galler.

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *