Chokladmousse

Chokladmousse – en klassiker med få ingredienser som alltid går hem! Enkel att vispa ihop och ett superbra recept att förbereda i förväg!

Ingredienser till ca 6 portioner:
2 ägg
2 dl grädde
100 g mörk choklad

Smält chokladen i ett vattenbad.
Separera äggen i vitor och gulor.
Vispa grädden och vispa sen äggvitorna till ett fluffigt skum.
Rör ner äggulorna i den smälta chokladen. Det gör att chokladen blir trög att röra men fortsätt med lite kraft!
Ta sen lite av den vispade grädden och rör ner i chokladen så den blir mer rinnande igen. Blanda därefter ihop all choklad och grädde. Vänd sist ner äggvitan försiktigt med en spatel.
Klicka eller spritsa moussen i portionsformar och ställ kallt till servering.
Konsistensen blir len och härlig med inslag av chokladbitar.

Garnera med syrliga bär på toppen innan servering.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *