Sockerkaka med blåbär och kokos är alltid en bra idé!
Ingredienser:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl riven kokos
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Blanda ner ca 2 dl färska eller frysta blåbär.
Smöra och bröa en sockerkaksform och häll ner smeten.
Grädda ca 30-35 minuter. Prova med en sticka mot slutet av gräddningen. Stickan ska inte vara kladdig när du tar ut den ur kakan.
Låt svalna ordentligt innan du serverar med vaniljglass eller annat gott tillbehör!