Har du lite blåbär i frysen, ett paket Philadelphiaost och lite ägg – då är du nästan hemma. Baka den här pajen och njut! Ett pajskal som är som en kaka och en fyllning som är fräsch och inte för söt! Den perfekta kombinationen enligt mig!
Pajdeg:
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Smält smöret. Blanda ihop mjöl, socker och bakpulver och häll sen i det smälta smöret.
Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda på 200 grader 5-8 minuter.
Fyllning:
En förpackning Philadelphiaost 200 g
1/2 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
2 ägg
3 dl färska eller frysta blåbär
Blanda Philadelphiaost, ägg, socker och vaniljsocker. Häll i blåbären och rör runt försiktigt.
Häll smeten i pajformen och grädda på 175 grader i 35-40 minuter. Passa de sista minuterna så att inte kanterna bränns vid.
Servera med glass eller vaniljsås
